top of page

איך מבשלים? איזה רוטב מתאים לאיזה טעם?

עודכן: 5 בינו׳ 2019

רמת הפרפקציוניסטיות המאפיינת אותי, לא נתנה לי מנוח עד שלא דאגתי להוציא מסמך מפורט המכיל את הוראות ההכנה המדויקות וכן את הצעות ההגשה הכלליות המומלצות. מה נעשה? אז הנה, מונחים בפניכם כל הפרטים לגבי כיצד לבשל את הרביולי באופן מיטבי ולהוציא מנה פצצה שלא מביישת אף שף ותיק.


לגבי אופן הבישול - נא לעקוב באדיקות אחר השלבים (המאוד קצרים יש לציין) ולא לשנות / להאריך / לקצר / לחפף / לחשוב / להתדיין / ... עם זאת, ברמת הרטבים אני ממליצה להקשיב ליצירתיות שלכם ולתת לה דרור, הבטחה - מידי פעם יתגלו לנו כוחות על שיעשו לנו ממש טוב על הלב, נסו את זה!

 

לתכל'ס 👇


בשונה מפסטה יבשה את הרביולי שלנו וכן את הפסטות יש לבשל זמן קצרצר.

את הרביולי 3-4 דקות ואת הפסטות 2-3 דקות בלבד!

הפוסט הנ"ל מוקדש לרביולי, בהמשך מבטיחה אחד גם לפסטות!

 

איך מבשלים ולמה?


דבר ראשון! בוחרים ומכינים את הרוטב, הרוטב מחכה לפסטה ולא הפסטה מחכה לרוטב! הרביולי שלנו מפונק מידי בשביל להמתין בסבלנות :-)


מרתיחים מים עד לבעבוע בסיר גדול, בתוספת כפית שטוחה מלח. כמה גדול? תלוי בכמות הרביולי אותה אתם מתכננים להכין. לא לחסוך על הגודל! אם למישהו זה אומר משהו אז כ - 3 ליטר מים לחבילה אחת של רביולי פסטורלה.


למה זה חשוב? הרביולי שלנו מגיע קפוא וברגע שהוא צולל לתוך המים הוא מוריד במיידית את הטמפרטורה שלהם. פסטה טרייה ובכלל כל פסטה, אוהבות מים רותחים מאוד על מנת לשמור על מרקמן המעולה. אגב, גם תפקידו של המלח, מלבד ההמלחה הקלה שנותן לפסטה, הוא להעלות עוד יותר את טמפרטורת המים שלנו.


לאחר שהמים רתחו היטב, יש להכניס את הרביולי ישירות מהקפאה אל תוך הסיר, לבשל על אש גבוהה כ – 3-4 דקות (עד שכולם צפים - בדיוק כמו בתמונה!) ולהעביר מיד לרוטב החם. לערבב עם הרוטב כדקה ולהגיש.

 

איזה רוטב מתאים ולאיזה טעם?


קניתם בפעם הראשונה מארז שלנו? ממתינים לכם במקפיא כל הטעמים? ההמלצה שלי להתחיל במיקס של כל סוגי הרביולי (אפשר "לגנוב" כמה יחידות מכל אריזה בשביל הטעימה הראשונה) ברוטב אליו אוליו קלאסי (למתכון) כך תוכלו להבחין בטעמים המורכבים ובייחודיות של כל טעם וטעם.


לרביולי הקלאסי ולרביולי הירוק יתאימו רטבים על בסיס עגבניות, עדיף עדינים, אפשר גם רוזה עם הרביולי הקלאסי, פשוט מושלם!


לרביולי הכתום ולרביולי הסגול יתאימו רטבים על בסיס שמנת, שמנת פסטו עדינה, שמנת פטריות (ללהוטי הג׳אנר) או רטבים עדינים יצירתיים נוספים (אני מכינה שמנת מקשיו אבל גם שמנת סויה לבישול של אלפרו מצוינת).


כאמור, אלה רק כיוונים מומלצים, תנו ליצירתיות שלכם/ן להשתולל וכמובן אל תשכחו לשתף!

 


 

באהבה ובתאבון! 😋

9,746 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comentarios


bottom of page