top of page

רביולי כתום מתקתק ברוטב שמנת, פטריות ובצל מקורמל

מי שמכיר אותי, מבין היטב שפטריות לא נכנסות אליי הביתה. לא יכולה לראות אותן או לטעום אותן, לא מסיבה אידיאולוגית כלשהי :-) פשוט לא אוהבת, מניחה שגם קצת רגישה אבל החלטתי שאין ברירה!

ברור לי שההפסד כולו שלי ולכן, ביקשתי מנופר (יוצרת הבלוג "לא על החסה לבדה") לפרגן לכם במתכון פשוט וטעים שיסגור לי ולכם את הפינה. לא טעמתי את המנה, מהסיבות הברורות, אך נערכו מבחני טעימה קפדניים, בהם היה ניתן לשמוע את העונג ולא נותר כל ספק. לא שהיה לי מלכתחילה, כי כל מתכון של נופר הוא מדויק והמראה והריח דיברו בעד עצמם.


 


 

רכיבים


1 אריזה פטריות שמפניון טריות

1 בצל סגול גדול

1 כוס שמנת קשיו ביתית/שמנת סויה/שמנת אורז

4 כפות שמן זית

2 כפות רוטב סויה

2 כפות מייפל טבעי

פלפל לבן גרוס

מלח

2 גבעולים של עירית

 

הכנה


~ להרתיח סיר גדול עם מים וכפית מלח (לרביולי)

~ הבצל: לקלף ולפרוס לפרוסות בגודל 1 ס"מ, לטגן טיגון איטי על מחבת יחד עם 2 כפות שמן ו - 2 כפות מייפל טבעי (אפשר גם בתנור סטייל אנטיפסטי). לפלפל ולהמליח בעדינות.

~ הפטריות: לפרוס לפרוסות דקות ולהקפיץ במחבת טובה (נפרדת מהבצל) יחד עם 2 כפות שמן זית ו - 2 כפות רוטב סויה.

~ אם המים רתחו, זה הזמן להכניס את הרביולי לתוכם, לדקות ספורות בלבד! ברגע שצפים, הופ! מיד להוציא ולסנן, כך הם ישמרו על מרקם אל דנטה מעולה.

~ להרתיח מעט את השמנת, לפלפל ולהמליח בעדינות (הבצל והפטריות כבר מתובלים אז לשים לב לא להמליח יותר מידי)


עכשיו שתי אפשרויות עומדות בפניכם:


1. להוסיף את הבצל והפטריות לשמנת, לערבב יחד ואז להוסיף את הרביולי המוכן לערבוב קל.

2. להכין את השמנת, להוסיף את הרביולי המוכן לערבוב קל ולצלחת עם הבצל והפטריות (כמו בתמונה)


*תזכורת חשובה - שהרוטב יחכה לרביולי! כלומר, כל הרכיבים צריכים להיות מוכנים, כך שהרביולי ייכנס למחבת בשניה שהוא יוצא מסונן מהמים הרותחים.


בכל אופן, ברגע שהמנה מוכנה וכבר בצלחת - לפזר עירית קצוצה לתוספת צבע וטעם.

 

בתאבון! :-) שתפו אותי במנות שהכנתם!

1,526 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page