רביולי קלאסי ברוטב רוזה
- sivan sanado sharabani
- 28 בספט׳ 2018
- זמן קריאה 1 דקות
עודכן: 18 בספט׳ 2019
רוטב עדין, פשוט וטעים מאוד, בהחלט יכולה לומר שזה הרוטב האהוב עליי :-) לכל פסטה, ניוקי וכמובן לרביולי הקלאסי!
*לפני הכל הכי חשוב! הכינו את הרוטב ובעודו ממתין לו, הכניסו את הרביולי למים רותחים מבעבעים מומלחים ישירות מהקפאה והשאירו אותם אל דנטה, 3-4 דקות במים מבעבעים (עד שכולם צפים), העבירו ישירות למחבת עם הרוטב שממתין לו לערבוב קצרצר והגישו מיד

רכיבים
3-4 שיני שום קצוצות דק/פרוסות
קופסת שימורים עגבניות מקולפות של mutti (מקולפות שלמות! לא מרוסקות!)
1/4 כוס מים
1 כף סילאן טבעי
חופן עלי בזיליקום או 1/2 כפית פסטו (לא חובה)
מלח, פלפל שחור גרוס
שמנת סויה של אלפרו/שמנת קשיו ביתית/קרם קוקוס לאוהבי הטעם הקוקוסי
למשקיענים - מומלץ בחום להחליף את 1/4 כוס המים ב - 1/4 בכוס יין לבן או לחילופין להוסיף כף וודקה
הכנה
~ לטגן לכמה שניות את השום בשמן זית בנדיבות (ממש עד שמתחיל להתפצפץ, לא יותר מזה)
~ להוסיף את העגבניות ככה שלמות
~ מי שבוחר ביין/וודקה - זה הזמן להוסיף ולתת ערבוב דקה שתיים לפני הוספת שאר הרכיבים
~ להוסיף את שאר הרכיבים פרט לשמנת ולערבב היטב על אש גבוהה, לכסות, להנמיך לאש נמוכה ולבשל כעשר דקות
~ למעוך את העגבניות בתוך הסיר באמצעות מועך פירה או מי שמעוניין ברוטב חלק, מוזמן לטחון בשלב זה באמצעות בלנדר מוט אבל ממש לא הכרחי
~ להוסיף כחצי כוס שמנת כלשהי, לערבב ולהביא לרתיחה קלה מאוד
~ לטעום ולתקן טעמים במידת הצורך
להוסיף את הרביולי המוכן ישירות מהסיר למחבת, לערבב כדקה ולהגיש
~ להעביר לצלחות, לטפטף קצת פסטו ולגרר מעל אגוז ברזיל/לפזר שקדים טחונים
חובה חובה חובה!
Comments