זאת לגמרי אחת המנות המוצלחות שיצא לי להכין עם הרביולי והיא ממש יכולה להתאים לארוחת החג הקרב ובא! היא כל כך חגיגית, עשירה ומלאה בטעמים שאין אחד שיתלונן על כך שהיא תוגש למרכז השולחן סביבו הוא יושב, כמובן שההיפך :-)
מה יש לנו פה בעצם?
רוטב שמתקרמל לו בתנור מחמישה רכיבים בלבד!! אפשר להתחכם ולהוסיף שניים נוספים (מבטיחה לפרט לגביהם) אבל ממש ממש ממש לא חובה. מעבר לכך, הרתחת הרביולי במים, איחוד זריז במחבת והופ! ארוחה מופלאה!
תסלחו לי, אבל אני לא מתכוונת לכתוב כמויות במתכון הזה, הוא כל כך פשוט, אינטואיטיבי ובר תיקון שלא טרחתי למדוד וגם מעדיפה שלא לעשות זאת. חומרי הגלם קצת משתנים מבית לבית ועדיף פשוט לטעום ולאזן טעמים בעצמכם, אסביר גם לגבי זה, לא לדאוג.
רכיבים
1 חבילה רביולי קלאסי
1 בצל סגול גדול
כ - 10 עגבניות שרי
שמן זית
חומץ בלסמי איכותי
מלח אטלנטי גס
*תוספות אופציונאליות: זיתי קלמטה, ארטישוק א-לה רומנה
*שימו לב להערות בסוף הפוסט
הכנה
~ להרתיח סיר גדול עם מים וכפית מלח (לרביולי)
~ לחמם תנור ל 180 מעלות
~ לפרוס את הבצל לרצועות בעובי של כחצי ס"מ (לאורך הגידים)
~ לחתוך את עגבניות השרי לרבעים/חצאים, תלוי בגודלן
~ אם מוסיפים זיתי קלמטה וארטישוק - לגלען ולפרוס גם אותם
~ להניח הכל יחד בתבנית זכוכית/חרסינה
~ להוסיף תיבול: שמן זית, בלסמי ומלח אטלנטי גס (לא צריך מעבר לזה כלום! סמכו עליי)
~ לערבב הכל יחד היטב, הרגישו בנוח לערבב עם הידיים
~ להכניס לתנור לארבעים דקות פלוס מינוס
~ באמצע האפייה, הוציאו פעמיים, ערבבו קצת עם הנוזלים שמצטברים בתחתית, הוסיפו שמן זית/בלסמי/מלח לפי הצורך והחזירו להמשך עבודה בתנור, הוא יודע מה לעשות
~ שימו לב - אם רוב הנוזלים הצטמצמו, אם הטעמים מאוזנים והבצל התקרמל לו כמו שצריך, זה הזמן לכבות את התנור. אם במקרה מתחיל להיחרך, הורידו מעט את הטמפרטורה והמשיכו לאפות עד שאתם מתמוגגים מהטעמים שנוצרו והריח כבר חיסל אתכם סופית.
~ זה הזמן להכניס את הרביולי למים (רק אם הספיקו כבר לבעבע ולרתוח היטב)
~ במקביל להכין מחבת גדולה ולשפוך אליה את תכולת התבנית כולה
~ כשהרביולי צפים להם, להעבירם למחבת באמצעות כף גדולה מחוררת, להקפיץ כדקה-שתיים עם הירקות הצלויים ולהגיש מיד!!
~ ברגע שהמנה מוכנה וכבר בצלחת - אפשר לגרר קצת גבינה קשה שאוהבים, ממש לא הכרחי, המנה מספיק עשירה גם בלעדיה!
מספר דגשים :-)
*תזכורת - שהרוטב יחכה לרביולי! כלומר, כל הרכיבים צריכים להיות מוכנים, כך שהרביולי ייכנס למחבת בשניה שהוא יוצא מסונן מהמים הרותחים.
*אם אין בצל סגול, יעבוד נהדר גם עם בצל לבן
*רצוי להשתמש בעגבניות שרי צבעוניות להעשרת היופי והטעם של המנה, אבל ממש לא קריטי
*הזיתים והארטישוק קצת מוסיפים עניין אבל המנה מושלמת גם בלעדיהם, לא קריטי אם אין לכם כרגע.
*אם כבר משתמשים בזיתים, אז רק בזן קלמטה! זיתים אחרים עלולים להרוס את הטעמים וחבל..
בתאבון! :-) שתפו אותי במנות שהכנתם!
コメント