0523214218   סיון

pastorale.pasta@gmail.com

צרו קשר:

עקבו אחרינו

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon

© 2017 by pastorale. כל הזכויות שמורות

קציצות טופו בשני צבעים

קציצות טבעוניות... וואו! כמה פעמים הכנתי, עם קטניות, עם דגנים, עם טופו, תערובות מוכנות, פתיתי סויה, מתכונים מומלצים מהרשת, מתכונים שהמצאתי... כל זה ולא הגעתי לקציצה שאהבתי, גם מבחינת הטעמים וגם מבחינת המרקם. הקציצות האלה פשוטות יחסית להכנה וכיפיות לנשנוש ככה בדיוק כפי שהן, לא ניסיתי להכניס אותן לרוטב אבל הן די יציבות אז מאמינה שאם מכניסים לחמש דקות אחרונות, על אש נמוכה, יהיה בסדר.

הקציצות מכילות מעט מאוד רכיבים אבל מה שהופך אותן למעולות זוהי דרך ההכנה, ממליצה לקרוא היטב ולא לקצר תהליכים, זה באמת נורא נורא פשוט (כן מצריך קצת שטיפת כלים :-)


נתחיל?



רכיבים


2 חבילות טופו במרקם קשה (במרקם רך או טופו משי לא יעבדו פה)

2 גבעולי כרישה

2 קישואים

1 סלק קטן

חופן עלי פטרוזיליה + חופן עלי כוסברה

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית כמון

1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים

1/4 כפית פלפל שחור טחון דק

מלח לפי הטעם

1/4 כוס שמן קנולה/זרעי ענבים (לא לפחד מהשמן, כל הרכיבים נטולי שומן לחלוטין)

2 כפות זרעי פשתן טחונים

הכנה שלב 1 - במחבת נון סטיק גדולה


~ הכנות:

- לקצוץ את הכרישה דק דק

- לגרד את הקישואים על פומפיה עבה

- לפורר חבילת טופו אחת לפירורים קטנים (בידיים! זאת אחת הפעולות הקריטיות למרקם של הקציצות!)

~ לשים את השמן במחבת, להוסיף את הכרישה הקצוצה ולטגן מספר דקות

~ להוסיף למחבת יחד עם הכרישה את הקישואים המגוררים ולהמשיך לטגן מספר דקות

~ להוסיף את הטופו המפורר ולהמשיך לטגן מספר דקות נוספות

~ להוסיף את התבלינים (כורכום, כמון, זרעי כוסברה, פלפל שחור ומלח) ולטגן מספר דקות נוספות

~ לכבות את האש ולהניח בצד


~ בכוס להוסיף את הפשתן הטחון + 3-4 כפות מים ולהמתין (לערבב מידי פעם) עד למרקם ג'לי (זה מייצב את הקציצות עוד יותר)


הכנה שלב 2 - בשתי קערות


קערה מספר 1 - לקציצות הלבנות:

- 3/4 חבילת טופו (מהטופו השני) - אין צורך לפורר

- חצי מכמות הפטרוזיליה + הכוסברה


קערה מספר 2 - לקציצות הסגולות:

- 1/4 חבילת טופו (מהטופו השני) - אין צורך לפורר

- סלק קטן טרי קלוף וחתוך גס

- חצי מכמות הפטרוזיליה + הכוסברה


במעבד מזון: טוחנים את תכולת קערה מספר 1 לממרח חלק, מחזירים לקערה. טוחנים את תכולת קערה מספר 2 לממרח חלק, מחזירים לקערה.

* לשים לב לטחון קודם את העיסה הלבנה ורק לאחר מכן את הסגולה!!


~ חוזרים למחבת שלנו ומוסיפים לכל קערה 1/2 מכמות המסה של הכרישה, הקישואים והטופו המפורר עם התבלינים

~ מוסיפים לכל קערה מחצית מכמות הפשתן הג'לטיני

~ מערבבים היטב את שתי המסות, טועמים ומוסיפים מלח אם חסר

הכנה שלב 3 - לתנור


~ לחמם תנור ל 180 מעלות

~ לסדר נייר אפייה בתבנית ולשמן אותו היטב

~ לקצץ קציצות (ממליצה להתחיל מהלבנות ובאמצעות ידיים משומנות, אני מניחה קערת שמן קטנה לידי)

~ לאפות 15 דקות, להפוך בעדינות באמצעות תרווד ולאפות 10 דקות נוספות

~ להוציא, לצנן, לנשנש

אמנם זה נראה קצת ארוך אבל באמת שזה לא מסובך. הרבה מתכונים טוחנים הכל לעיסה אחידה במעבד המזון וכך מקצרים תהליכים, לטעמי קציצות כאלה יוצאות במרקם חולי וממש לא כייפי ובאוכל המרקם חשוב לא פחות מהטעם אז אין מנוס וכן, מלכלכים קצת יותר כלים מקערה אחת אבל יוצאות קציצות ממש מוצלחות ששווה לנסות.

בהצלחה ובתאבון! ספרו לי איך יצאו לכן/ם :-)